Pema komt uit een uitzonderlijk Tibetaans gezin dat verspreid is geraakt over de hele wereld. Terwijl zijn ouders nog in extreme armoede leven in een dorpje op 4500 meter hoogte in de Himalaya, zijn Pema en zijn twee jongste zusjes in een kindertehuis in Kathmandu (Nepal) opgegroeid. Zus Sumchog is geadopteerd door Nederlanders en zus Dorje door Amerikanen. Zus Yonzom is als enige bij de ouders blijven wonen. Zij is nu getrouwd en zet de lokale tradities voort. Toen Pema 16 was zijn zijn ouders naar Kathmandu gekomen omdat ze willen dat hij, als hun enige zoon, trouwt met een meisje uit het dorp. Zo hoort het in hun traditie. Maar Pema is gewend aan het moderne leven in Kathmandu en wil zelf een meisje uitzoeken. Zijn droom is om fotograaf te worden en te studeren in het westen. Twee jaar later grijpt hij zijn kans: hij kan naar Nederland komen, naar het gezin waar zus Sumchog woont, en hier studeren. Maar zijn ouders laten hem niet met rust en blijven eisen dat hij naar huis komt en trouwt. Samen besluiten broer en zus om de zware trektocht terug naar hun geboortedorp hoog in de Himalaya te maken. De twee jongste zusjes, Dolma en Tsering, gaan mee. Pema wil het conflict met zijn ouders over een mogelijk huwelijk eindelijk oplossen en hoopt op steun van zijn zussen. Door het overweldigende landschap van de Himalaya lopen ze in 10 dagen van het vliegveld naar huis. In het dorp volgt een emotionele familiehereniging - sommige familieleden hebben elkaar al vele jaren niet gezien. Maar deze wordt overschaduwd door het conflict tussen Pema en zijn ouders. De druk is enorm, zal Pema zijn ouders gehoorzamen? Binnen de microkosmos van dit gezin voltrekt zich een heel herkenbaar generatieconflict. Globalisering, migratie en adoptie hebben een diepe kloof geslagen tussen de gezinsleden. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar zullen ook nooit meer echt tot elkaar zullen komen.

Scenario en regie: Simonka de Jong Camera: Wiro Felix (Nepal), Paul Cohen (NL) Geluid: Rik Meier (Nepal), Martijn van Haalen (NL) Montage: Menno Boerema Muziek: Hans Helewaut

Een productie van IDTV Docs in co-productie met Offworld Belgie en de Boeddhistische Omroep Stichting, met steun van Nederlands Filmfonds, Mediafonds, CoBOFonds, en VAF. Lengte: 78 minuten.